Elke dag een strijd
Vraag jij je ook wel eens af hoe het kan dat andere mensen zoveel energie hebben en jij niet? Hoe kan het toch dat elke dag zo vreselijk langzaam voorbij gaat en jij je constant maar ellendig voelt. Je vrienden lijken er niet zoveel last van te hebben. Ze studeren, vinden een leuke baan en hebben een druk gezin. Alles lijkt bij hen zo perfect terwijl bij jou alles mis lijkt te gaan. Zowel lichamelijk als geestelijk gaat het niet voor de wind. Hoe kan dat en is het wel echt zo? Hoe komt het dat jij je zo lusteloos voelt en hoe breek je uit die negativiteit?
Erkenning van de moeheid
Veel mensen in Nederland kampen met lichamelijke kwaaltjes. Denk dan bijvoorbeeld aan rugklachten, spierklachten of andere lichamelijk aandoeningen. Vaak zijn deze klachten goed gediagnosticeerd. Dat wil zeggen dat een arts je een label heeft gegeven. Vaak is er dan ook medicatie voorgeschreven. Een groot deel van mensen met klachten hebben echter geen duidelijke klachten. Deze mensen weten niet waar ze mee kampen en wat er nou precies loos is. De klachten lijken lichamelijk maar ook geestelijk is men vaak uitgeput.
Duizeligheid geeft een beperking
Als we specifiek naar duizeligheid kijken begeven we ons in een grijs en donker vlak. Veel mensen kampen wel eens met duizeligheid. Voor iedereen lijkt dat echter een aparte ervaringen. De één heeft het meer over een constante vermoeidheid wat resulteert in duizeligheid. De ander bedoelt het letterlijk en kan zich daardoor niet concentreren. Weer een ander noemt zowel duizeligheid, slechte focus en vermoeidheid als overkoepelende term. Hoe je het ook wilt noemen, feit blijft dat duizeligheid vaak gepaard gaat met beperkingen.
Geen energie en een neerslachtig gevoel
In Nederland wordt veel van ons verwacht. Een goede baan, een leuk gezin en een druk bestaan. Wanneer je van dit patroon afrolt kan stress ontstaan. Uiteraard kan stress door heel veel verschillende factoren tot stand komen. Denk bijvoorbeeld aan geldproblemen of problemen in het gezin. Ook sociale problemen kunnen veel stres veroorzaken. Mensen die stress ondervinden, en dan met name voor een lange tijd, gaan hier meestal vrij goed mee om. De stress wordt vaak aan de kant geschoven zodat men toch door kan gaan met het drukke bestaan. Uiteraard komt er op den duur een moment dat het niet meer gaat.
Het besef dat het niet meer gaat zoals je dat graag zou willen
Wanneer de stress teveel wordt komen de lichamelijke en geestelijke klachten. Men wordt moe, men wordt verdrietig, boos en soms angstig. De boosheid is meestal op jezelf gericht. Prikkelbaarheid komt heel vaak voor. De omgeving weet zich vaak geen raad en vraagt zich af wat er nou precies aan de hand is. Vaak wordt er hulp geboden maar die hulp lijkt niet van grote nut te zijn. Depressiviteit lijkt niet ver weg. Hoe ga je met deze problemen om?